Voor hem was het beter geweest om te zeggen: ik stop, bedankt

"Voor hem was het beter geweest om te zeggen: ik stop, bedankt"

22-02-2017 10:02

Claudio Ranieri had na het successeizoen bij Leicester City moeten opstappen als manager. Dat stelt Ruud Gullit, die de kampioen van Engeland ziet worstelen.

"Voor hem was het beter geweest om te zeggen: ik stop, bedankt Leicester. Het was een unicum, dat wist hij. Je denkt altijd: er is meer. Maar dat is niet zo", zegt Gullit in gesprek met de NOS. Volgens de oud-voetballer is de situatie in de kleedkamer van Leicester City ook veranderd sinds het kampioenschap.

"De grote spelers verdienen nu veel meer dan sommige anderen. Daardoor komt er spanning in de kleedkamer. Dat voel ik als ik ze zie spelen, ze hebben niet dezelfde energie als vorig jaar", aldus Gullit, die stelt dat naast Ranieri ook een aantal topspelers had moeten laten vertrekken. "Spelers als Vardy en Drinkwater hadden moeten vertrekken. Dat had de club veel geld opgeleverd en daar hadden ze dan nieuwe spelers voor kunnen kopen. Vers bloed."

Leicester City strijdt dit seizoen tegen degradatie en staat op de zeventiende plek in de Premier League. Woensdagavond treedt de club in de achtste finale van de Champions League aan tegen Sevilla.