Transfer van de baan voor Lukaku? Binnenkort in de top vier

Transfer van de baan voor Lukaku? "Binnenkort in de top vier"

19-02-2017 07:00
1

Romelu Lukaku heeft dit seizoen furore gemaakt bij Everton, in 24 competitiewedstrijden scoorde hij al 16 goals. Dat kan hem een toptransfer opleveren, maar Everton-icoon Bob Latchford hoopt dat dat niet voor deze zomer is.

De 23-jarige Lukaku lijkt stilaan klaar voor de volgende stap, onder meer zijn ex-club Chelsea zou interesse hebben. Everton moet alles op alles zetten om hem te houden. "Iemand die zoveel scoort zal sowieso interesse genieten van topclubs, maar het is belangrijk dat Everton hem niet verkoopt. De goals van Lukaku kunnen hen naar Europa brengen, eerst naar de top zes en op termijn kunnen ze mikken op de eerste vier", hoopt Latchford in The Liverpool Echo.

Latchford denkt dat Everton wel moet groeien om zijn toppers te houden. "Het klinkt misschien ambitieus, maar in het moderne voetbal is dat hoe je spelers kan aantrekken. Aan het tempo waarop Romelu scoort, gaat hij het clubrecord van Duncan Ferguson (72 goals voor Everton in de Premier League) breken. Dat gaat hij bij de besten aller tijden horen. Romelu is 23, hij kan alleen nog maar verbeteren. Maar hij is nu al een betere speler dan een jaar geleden."