KV Mechelen speelt zwak Sporting Lokeren simpel naar huis

18-02-2017 19:45

KV Mechelen heeft zijn ambities om Play-Off 1 te halen kracht bijgezet. In eigen huis kwam het niet in de problemen tegen Sporting Lokeren en pakte het een 3-0 zege.

Nochtans was het Lokeren dat het beste aan de wedstrijd begon. Na een corner kon Maric zorgen voor het eerste schot, maar dat ging over. KV Mechelen nam het commando over en kon dreigen via Croizet, maar die kans redde Copa nog. Even later had hij minder geluk. Nicolas Verdier haalde uit vanop afstand en kon de score openen na amper negen minuten.

Mechelen toonde zich daarna heel volwassen en liet het tempo wat zakken. Sporting Lokeren moest komen, maar driegde nooit. Meer nog: op het halfuur kon Kolovos zelfs de 2-0 binnenplaatsen, al moest hij meteen daarna wel gewisseld worden. Mechelen haalde met 2-0 de rust en zat dus al op rozen.

Simpel uitgespeeld
Lokeren kampt met één van de slechtste aanvallen van de Jupiler Pro League, en dat bleek ook in de tweede helft. Veel goede wil, maar doelkansen kwamen er niet van. De inbreng van Gary Martin had wel een beetje effect: hij schoof de bal voor doel, maar De Sutter was net iets te traag om er zijn voet tegen te zetten. Eén van de betere kansen voor Lokeren.

Het was uiteindelijk KV Mechelen dat ook het laatste woord had. De Nigeriaan Christian Osaguona werd ingebracht en maakte bijna meteen de 3-0. Yannick Ferrera glunderde om zijn wissel en zag zijn team niet meer bedreigd worden. De eerste bal tussen de palen van Lokeren kwam er in ... minuut 89, een vrijschop van Bob Straetman. Het zegt veel over de prestatie van de Waaslanders.

Kansen blijven fair
KV Mechelen komt voorlopig terug op de vijfde plaats, ondanks een moeilijk programma houden ze zo kansen op Play-Off 1. Voor Lokeren is dit een seizoen om zo snel mogelijk te vergeten.