'Van Lancker kan bijzonder slecht nieuws krijgen bij KV Kortrijk'

'Van Lancker kan bijzonder slecht nieuws krijgen bij KV Kortrijk'

10-02-2017 10:45
1

De onduidelijke situatie bij KV Kortrijk is bijna ten einde. Bart Van Lancker is daar de officiële T1, maar heel wat volgers denken dat Karim Belhocine de échte coach is. Vanaf 8 maart kan dat volgens Het Laatste Nieuws ook officieel zo zijn.

Belhocine is momenteel de 'directeur voetbalzaken' bij KV Kortrijk, maar die functie is niet duidelijk afgebakend. In februari van 2016 nam Belhocine de functie van Johan Walem over als hoofdcoach, die functie mocht hij echter maar tijdelijk uitoefenen omdat hij geen Pro License-diploma heeft. Onder Belhocine liep het uiteindelijk zo goed dat Kortrijk de trainer niet meer wilde afzetten.

Eerst werd Patrick De Wilde gehaald als nieuwe hoofdtrainer, maar die verdween snel van het toneel. Nu is het Bart Van Lancker die de functie uitoefent. Welke macht Van Lancker heeft is onduidelijk, want Belhocine werd afgelopen week opnieuw betrapt terwijl hij tactische richtlijnen gaf. Een coach in opleiding mag al een eersteklasser trainen, de vraag is dus wat er na 8 maart met Van Lancker zal gebeuren.