Bondsparket wil 'buitensporige en cynische' Belhocine vervolgen

Bondsparket wil 'buitensporige en cynische' Belhocine vervolgen

30-01-2017 16:39
2

Voor Karim Belhocine verloopt het begin van zijn trainersbestaan niet bepaald vlekkeloos. De hoofdcoach van KV Kortrijk kwam al verschillende keren in opspraak omdat hij niet over de juiste diploma's beschikt en moet nu vrezen voor een schorsing van één speeldag. 

Dat voorstel heeft het bondsparket namelijk ingediend naar aanleiding van de wedstrijd van KVK tegen Sporting Lokeren (2-1-winst). Toen scheidsrechter Nathan Verboomen in die partij het rustsignaal floot, ging Belhocine iets te nadrukkelijk verhaal halen over de tegentreffer die zijn team te slikken kreeg. Daarop stuurde Verboomen hem zonder pardon naar de tribunes. 

Dat belette de Franse Algerijn echter niet om instructies te blijven doorspelen aan zijn manschappen. Het parket van de KBVB eist daarom dat Belhocine, die volgens het verslag gebruik maakte van 'buitensporige uitlatingen en cynische gebaren', één wedstrijd moet brommen. Als Kortrijk niet in beroep gaat, betekent dat dat de trainer het bezoek aan Standard Luik aan zich voorbij moet laten gaan.