Westerlo pakt dankzij laat doelpunt drie gouden punten in degradatiestrijd

05-02-2017 21:50

De strijd tegen degradatie ziet er ineens goed uit voor KVC Westerlo. Tegen Sint-Truiden leek het gaan uit te draaien op een scoreloos gelijkspel. In laatste instantie scoorde het dan toch dat verlossende doelpunt. Met een 1-0 winst doet het een enorm goede zaak in de degradatiestrijd.

Reclame voor het voetbal was de eerste helft tussen Westerlo en Sint-Truiden niet meteen. Door een traag tempo, slordige passes en bijgevolg weinig doelgevaar werd het een helft om snel te vergeten. Yohan Boli kreeg nog een reuzenkans voor STVV, hij vergat echter te scoren.

Meteen na rust was er weinig beterschap te merken. De foute passen bleven zich opstapelen. Net zoals de missers van Boli, die oog in oog met doelman Koen Van Langendonck niet in doel kon besluiten.

Gouden doelpunt
Het signaal voor Westerlo om even aan te dringen. Dat resulteerde in kansen voor Yoni Buyens en Nicolas Rommens. Een doelpunt bleef uit, tot de 82e minuut. Het ietwat aanvallendere spel van Westerlo wierp zijn vruchten af. Elton Acolatse scoorde het bevrijdende eerste en ook laatste doelpunt van de avond.

Westerlo neemt door de winst drie punten voorsprong op rode lantaarn Moeskroen. Het springt daarmee ook over Eupen en klimt naar de veertiende plek. Sint-Truiden blijft steken op een elfde plek met 25 punten.