Barça bekert door na afstraffing: vijf doelpunten en hoofdrol Suarez

26-01-2017 23:21

FC Barcelona heeft zich donderdagavond moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Na de 1-0 zege op Real Sociedad van vorige week werden de Basken ditmaal met 5-2 ingemaakt. Denis en Luis Suarez scoorden elk twee keer in Camp Nou.

Barça deed het in de eerste helft rustig aan tegen Sociedad. Met een 1-0 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht: Luis Suarez leverde een fraaie assist af op naamgenoot Denis. Na de pauze ging het helemaal los in Catalonië. Er vielen zes goals. Eerst tekende Messi voor de 2-0 vanaf de strafschopstip. In de aanloop naar de penalty ging een goede redding van Jasper Cillessen vooraf.

Juanmi maakte er snel 2-1 van, maar echt spannend werd het nooit. Luis Suarez maakte namelijk direct de derde Barça-goal. Het werd 3-2 (Willian José, 73e minuut) en in de slotfase schroefden Arda Turan en opnieuw Denis Suarez de scorde op naar 5-2. Eerder plaatsten Aláves, Atlético Madrid en Celta de Vigo zich voor de halve finales van het bekertoernooi.