'Weiler houdt vast aan automatismen: winteraankopen starten op de bank'

'Weiler houdt vast aan automatismen: winteraankopen starten op de bank'

22-01-2017 11:34

Twee transfers voor de A-kern realiseerde RSC Anderlecht tot nu toe in de winterstop, maar het zouden er wel twee moeten zijn die een meerwaarde bieden. Toch rekent René Weiler niet meteen op impulsen van Adrien Trebel en Isaac Kiese Thelin. Zij starten namelijk op de bank tegen Sint-Truiden.

De confrontatie met de Kanaries, de eerste officiële wedstrijd van Anderlecht in 2017, staat zondagavond gepland. Het Nieuwsblad weet dat Trebel noch Thelin aan de aftrap zullen verschijnen. De afwezigheid van Afrika Cuppers Sofiane Hanni, Frank Acheampong en Kara Mbodji verandert daar niets aan. Massimo Bruno neemt waarschijnlijk de positie van linksbuiten in.

Achterin zou Weiler opteren voor het duo Uros Spajic en Bram Nuytinck. Zo zullen Trebel en Thelin dus even moeten wachten op hun eerste speelminuten voor paars-wit. In het geval van de Fransman lijkt het echter zeer aannemelijk dat hij in de loop van de wedstrijd zijn debuut zal kunnen maken. Overigens behoort Dennis Appiah, eindelijk terug na een zware blessure, ook opnieuw tot de selectie.