‘Diego Costa eist waanzinnig salaris om contract bij Chelsea te verlengen’

‘Diego Costa eist waanzinnig salaris om contract bij Chelsea te verlengen’

19-01-2017 19:42

Diego Costa hervatte afgelopen week de trainingen bij Chelsea na een ruzie met trainer Antonio Conte. De Spanjaard wilde enkel terugkeren als Chelsea akkoord was om te onderhandelen over de voorwaarden van zijn contract.

Volgens de Engelse krant The Sun wil Chelsea het contract van zijn spits graag openbreken, maar Costa speelt het spelletje heel hard. De Spaanse spits eist maar liefst 350.000 euro per week. Costa had een mooie aanbieding op zak van Tianjin Quanjian, de club van Axel Witsel, maar Chelsea weigerde te onderhandelen met de Chinezen.

Daarna begonnen de problemen met de Spaanjaard. Costa beweerde last te hebben van de onderrug, maar de medische staf én trainer Antionio Conte waren niet overtuigd van die blessure. Het bestuur van de Engelse club vroeg zich af of Costa een transfer naar China probeerde te forceren.

Chelsea liet ondertussen al weten dat het gaan 350.000 euro per week zal betalen. Dat is ongeveer het dubbele van wat Costa momenteel verdient in Londen. Een bod van 260.000 euro per week zou wel in de pijplijn zitten. De Spaanse international kwam in juli 2014 over van Atlético Madrid.