Van Der Bruggen hekelt bestuur van AA Gent: Ik miste vaak respect

Van Der Bruggen hekelt bestuur van AA Gent: "Ik miste vaak respect"

18-01-2017 09:00

Hannes Van Der Bruggen is dan toch weg bij AA Gent, de club die hij eigenlijk al in de zomer wilde verlaten. In Het Nieuwsblad legt hij uit waarom zijn vertrek bitterzoet smaakt.

Van Der Bruggen ging afgelopen zomer de emotionele toer op met dit ondertussen legendarische filmpje. Enkele maanden later krijgt hij dan toch zijn zin, al speelde hij dit seizoen wel al iets meer. "Ik verlaat Gent met pijn in het hart. Hoewel ik het voorbije half jaar niet mocht klagen qua aantal speelminuten, was het blijkbaar niet mogelijk om me enkele wedstrijden op rij te laten starten. Er werd veelvuldig geroteerd en zo belandde ik samen met jongens als Schoofs en Esiti in hetzelfde schuitje."

Van Der Bruggen haalde ook weinig motivatie uit de opstellingen van coach Hein Vanhaezebrouck. "Als je geen reeks wedstrijden op rij kunt voetballen, wordt het moeilijk om je beste niveau te halen én ook aan te houden. Na verloop van tijd wordt de druk ook groter en had ik enkel nog iets te verliezen, want een goede prestatie was geen garantie op een basisplaats. Een mindere match was dan wel weer een zekerheid voor een plekje op de bank."

Bij Kortrijk kan Van Der Bruggen nu rustig groeien, want de Kerels staan geparkeerd in de middenmoot. "Ik hou veel mooie herinneringen over aan 12,5 jaar AA Gent, maar de momenten dat het bestuur me aan de kant wilde schuiven, blijven evenwel minder fraaie souvenirs. Ik miste vaak respect van hogerhand. Ik ben er echter nooit op ingegaan en bleef hard werken. Bij Kortrijk wil ik nu gewoon zo veel mogelijk spelen en bewijzen dat ik het niveau van de top vier wél aankan."