'STVV weet van geen ophouden: vierde versterking op een dag tijd'

'STVV weet van geen ophouden: vierde versterking op een dag tijd'

05-01-2017 12:45

Sint-Truiden heeft de huidige wintermercato duidelijk met een plan aangevat. De Limburgers haalden donderdag met Sébastien Bruzzese, Boli Bolingoli en Brandon Mechele al drie Bruggelingen binnen. Daarmee is de honger echter nog niet gestild: ook Igor Vetokele is op weg naar Stayen.

Dat de jonge aanvaller SV Zulte Waregem zal verlaten, hoeft niet te verbazen. Francky Dury liet al meermaals doorschemeren dat Vetokele nog maar weinig toekomst heeft aan de Gaverbeek. Essevee huurde hem in de eerste seizoenshelft van het Engelse Charlton Athletic. Nu neemt STVV het tweede deel van die huurperiode dus voor haar rekening, weet Het Belang van Limburg.

Mogelijk heeft de invloed van Roland Dûchatelet, die bij beide clubs een voet tussen de deur heeft, een rol gespeeld in de overang van Vetokele. In ieder geval moet de 24-jarige Oostendenaar met Angolese roots trainer Ivan Leko van meer offensieve opties voorzien, nadat de komst van het Brugse trio hem verdedigend al versterkte. In Waregem kwam Vetokele niet verder dan vijf basisplaatsen. Daarin wist hij niet te scoren.