Gedoz beleeft droom bij terugkeer naar Brazilië: Een enorme uitdaging

Gedoz beleeft droom bij terugkeer naar Brazilië: "Een enorme uitdaging"

30-12-2016 14:42

Felipe Gedoz is dolblij met zijn terugkeer naar Brazilië. De (ex-)Bruggeling gaat bij Atlético Paranaense aan de slag. Hij zette er zijn handtekening onder een driejarig contract.

"Hier droomde ik al van jongs af aan van", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb veel in het buitenland gezeten, in Uruguay en België. Dus ik ben blij dat ik nu kan terugkeren naar mijn thuisland. Ik hoop hier te kunnen overtuigen", aldus Gedoz.

Atlético Paraenense is niet de eerste de beste club in Brazilië. Het is één van de grotere ploegen. "Terugkeren naar Brazilië bij een club zoals Atlético Paraenense is speciaal. Een club die ook op Europees niveau kan meestrijden. Ik ben bijzonder gelukkig en hoop de supporters ook blij te maken", vertelt de Braziliaan.

Copa Libertadores
De Braziliaanse club speelt komend seizoen in de Copa Libertadores (die begint eind januari), zo'n beetje de Zuid-Amerikaanse Champions League. Gedoz kent die competitie maar al te goed. In 2014 haalde hij met Defensor Sporting de halve finales van dat toernooi. Met vier doelpunten in tien wedstrijden was hij ook de topschutter.

"Dat toernooi opnieuw mogen meemaken is een enorme uitdaging. Het zijn zeer competitieve wedstrijden, ik geloof dat ik er ook klaar voor ben. Het is niet enkel de droom van de club, het is ook de droom van alle spelers", besloot hij.