The Guardian zet vijf Rode Duivels bij honderd beste voetballers ter wereld

The Guardian zet vijf Rode Duivels bij honderd beste voetballers ter wereld

23-12-2016 17:20

Zoals elk jaar heeft de Britse krant The Guardion ook in 2016 een lijst opgesteld met de beste 100 voetballer ter wereld. Een klassement dat opgemaakt wordt door 124 experten uit 45 verschillende landen. Oud-voetballers zoals Jan Koller en Hernan Crespo, maar ook enkele trainers en journalisten mochten hun stem uitbrengen voor deze prestigieuze lijst.

De eerste plaats in 2016 is voor de Portugees Cristiano Ronaldo, onlangs nog winnaar van de Gouden Bal. Hij won met een kleine voorsprong op zijn eeuwige concurrent Lionel Messi (4789 tegenover 4721). Luis Suarez vervolledigt het podium voor Antoine Griezmann en Neymar.

Er pronken vijf Rode Duivels in het lijstje van The Guardian. De beste Belg is Kevin De Bruyne op de dertiende plaats. Hij springt over Eden Hazard als beste landgenoot. De winger van Chelsea zakt naar de 35e plaats. Toby Alderweireld en Yannick Carrasco staan voor de eerste keer in de lijst. Zij staan respectievelijk op de 58e en 77e plek.

Thibaut Courtois is de laatste Belg in de rangschikking. In de 2014 stond hij nog op de zeventiende plek, maar nu moet hij tevreden zijn met plaats 92. Romelu Lukaku (101e), Radja Nainggolan (104e) en Vincent Kompany (178) vallen buiten de top 100. Christan Benteke, Jan Vertonghen en Thomas Meunier waren ook genominneerd, maar zij konden geen punten binnenrijven.