Porto-coach geeft Depoitre mooie steun in de rug na belangrijke treffer

Porto-coach geeft Depoitre mooie steun in de rug na belangrijke treffer

21-12-2016 09:19

Laurent Depoitre vertrok deze zomer naar FC Porto en kreeg daarmee zijn gewenste transfer naar het buitenland. De ex-spits van AA Gent heeft het echter zwaar bij de Portugese topclub. Depoitre komt amper aan spelen toe, maar zijn eerste competitiegoal is wellicht de start van de ommekeer.

Depoitre scoorde na 133 dagen zijn eerste competitiegoal voor Porto. Onze landgenoot maakte de belangrijke 1-1, waarna zijn club nog de volle buit pakte tegen Chaves. Het gaf hem een boost na een periode zonder veel speelkansen. ''De mensen verwachten ontzettend veel van mij, maar ik miste vertrouwen. Daarom geeft deze goal mij nu ook een boost. Ik heb mezelf tijd gegeven om te wennen aan dit hogere niveau, maar die periode is nu voorbij. Ik hoop dat de goals nu blijven komen'', laat Depoitre weten aan Het Nieuwsblad.

De Rode Duivel blijft ook steun krijgen van zijn coach Nuno Esporito Santo, die zegt dat Depoitre nog niet is afgeschreven. ''Kijk, voor mij blijft Depoitre een belangrijke speler. De match zat op slot en Laurent brak het open. Ja, ik weet dat de transfermarkt straks opent en we zullen de situatie analyseren, maar ik laat geen enkele speler zomaar vallen'', zo verklaarde de trainer in de media.