Klopp: 'Stop mij te gebruiken om verhalen over Gerrard te schrijven'

Klopp: 'Stop mij te gebruiken om verhalen over Gerrard te schrijven'

24-11-2016 15:15

Liverpool-manager Jürgen Klopp zit niet echt te wachten op vragen over Steven Gerrard. De 36-jarige icoon van The Reds maakte donderdag bekend definitief een punt te zetten achter zijn carrière.

Meteen werd Klopp op de persconferentie gevraagd naar een terugkeer van Gerrard als trainer in Liverpool. "De deur staat altijd open. Als hij een trainerscarrière wil opstarten, willen we hem daarbij helpen. Als we iets moeten aankondigen, zullen we dat doen en dan kunnen we erover praten. Maar dit is niet het moment", aldus de Duitser tegen Engelse media.

Op meer vragen zat Klopp duidelijk niet te wachten. "Hou nou eens op over zijn volgende stap. In het leven heb je de ruimte nodig om iets nieuws te leren." Ook over de imposante loopbaan van de middenvelder op Anfield Road, kon de oefenmeester weinig kwijt. "Ik ben hier pas veertien maanden. Hoe kan ik de aangewezen persoon zijn om te zeggen hoe groot hij is?"

"Stop met mij te gebruiken om verhalen over Gerrard te schrijven", vervolgt Klopp. "Als je over hem wil schrijven doe dat dan. Daar heb je mij niet voor nodig." De manager sloot echter toch af met wat lovende woorden. "Ik heb Stevie ontmoet, hij is een geweldig mens. Hij heeft totaal geen sterallures en wil ook niet als een legende worden behandeld."