Tegen een ploeg zonder gestalte staan wij te schudden en te beven

"Tegen een ploeg zonder gestalte staan wij te schudden en te beven"

24-10-2016 11:26

Na een knotsgekke slotfase beet AA Gent zondagavond in het zand in de Oostkantons (3-2). Trainer Hein Vanhaezebrouck legde de schuld van die nederlaag, ondanks enkele arbitrale twijfelgevallen, hoofdzakelijk bij zijn eigen team. Vooral het verdedigende compartiment krijgt de wind van voren. 

"We geven veel te makkelijk kansen weg", laat Vanhaezebrouck er geen twijfel over bestaan bij Sporza. "Tegen een team dat eigenlijk geen gestalte heeft, staan wij met onze grote mannen te beven op voorzetten. Er is niks van présence en persoonlijkheid. Bij iedere aanval is het schudden en beven", is zijn spijkerharde analyse.

"We pakken nu acht goals in twee wedstrijden op vier dagen op een manier die ongelooflijk vermijdbaar is. Dat stoort mij enorm", vervolgt hij. "Er zijn een aantal jongens die eens serieus in de spiegel moeten kijken. Maar naast een individuele oorzaak is er ook een collectieve. Er is te weinig overleg en communicatie met elkaar. Op die manier kan je geen stabiele verdediging vormen."

Verbeteren of wegzakken
De conclusie van Vanhaezebrouck is dan ook simpel. "Als je ziet hoe weinig we maar de nul gehouden hebben, wat we vroeger wel goed konden, dan is dat een duidelijk toonbeeld. Wat dat betreft, moet het zeker veel beter naar de toekomst toe. Op die manier kan je niet bovenaan blijven meedraaien, laat staan Europees gaan meeconcurreren."