Oris is halfgod in Zuid-Koreaanse competitie: Hond is best lekker

Oris is halfgod in Zuid-Koreaanse competitie: "Hond is best lekker"

Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2016 om 13:35zo 16-10-2016 om 13:35

In België brak Kevin Oris vooral potten bij Antwerp, maar in Zuid-Korea is hij pas echt een idool geworden. De liefde is wederzijds: als Oris geen Belgische familie had zou hij voor altijd willen blijven. 

Na zijn succesvolle periode bij Antwerp trok Oris naar Daejong Citizen. Daar maakte hij zijn debuut voor 32.000 fans... terwijl er niet eens een wedstrijd was. "Er moest een offer gebracht worden om een goed seizoen af te dwingen. Er stonden niet eens doelen, alleen een gigantisch altaar. Drie spelers moesten het offer gaan brengen. Ik kreeg een envelop met geld en moest met blote voeten over een rode loper stappen. Het stadion werd muisstil. Ik stopte het geld in een vreemde pot met water en iedereen was door het dolle heen. Het leek wel een filmset", lacht hij in Fan!

De lokale gebruiken, dat was even wennen. "De eerste keer dat ik een Aziatische sauna binnenkwam, was ik een beetje gechoqueerd. Er zaten zeven mannen op van die stoelen waar je koeien op melkt. Plots begonnen die elkaar te wassen, overal. Ze waren precies hun auto aan het wassen. Voor ik het wist begon iemand mijn rug te wassen. Via de spiegel hielden we oogcontact, gênant momentje", vertelt Oris levendig.

Qua eten moet Oris zich ook aanpassen. De (oudere) Koreanen eten wel degelijk hond, dat zijn geen fabeltjes. "Ik heb ooit hond geproefd, ja. Gegrild in een soepje, met wat groenten. Je kan het vergelijken met steak, maar dan iets fijner. Best lekker. Ik zou het echter nooit bestellen op restaurant, het is nu eenmaal hond. Omdat de jongere generatie het niet meer wil eten, hebben ze het ook niet meer in de supermarkt."

Sint-Oris
Terugkeren naar België zal even een schok zijn voor Oris, want in Zuid-Korea is hij een halfgod. "Als ik in België geen familie had, dan kwam ik hier wonen. De manier waarop mensen met elkaar omgaan is hier fantastisch. Er is ook nauwelijks criminaliteit. Ik krijg hier ook overal korting. Ik ga niet zeggen dat ik aanbeden wordt, maar het scheelt niet veel. Op het gênante af soms."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws