Genk verslaat tien man van Mechelen; bizarre flater van arbitrage

02-10-2016 21:50
1

Racing Genk heeft na een 0 op 9 eindelijk weer een overwinning geboekt in de Jupiler Pro League. KV Mechelen werd in de eigen Luminus Arena opzij gezet. Arbiter Luc Wouters viel tijdens de match enorm op door een pijnlijke fout.

De start van de thuisploeg was nochtans zeer slecht. De bezoekers kwamen namelijk al in de elfde minuut op een 0-1 voorsprong. KV Mechelen maakte de goal uit het niets, want het was de eerste keer dat ze in de buurt van het Genks doel kwam. Wilfred Ndidi ontzette de bal, maar via Tim Matthys kwam de bal terug bij Nicolas Verdier. De Franse spits aarzelde niet een liet Marco Bizot kansloos: 0-1.

Genk dreigde direct op een 0-2 achterstand te komen, maar Bizot bracht dit keer redding op een gevaarlijke inzet van Mats Rits. Diezelfde Rits speelde even later een hoofdrol in het eigen doelgebied. De middenvelder kreeg de bal tegen de arm, terwijl hij op de doellijn stond. Na veel discussie besloot scheidsrechter Wouters de bal op de penaltystip te leggen. Rits kreeg echter niet de rode kaart, maar ploegmaat Laurens Paulissen moest van het veld. Een onbegrijpelijke beslissing, die voor veel tumult zorgde. Nikos Karelis wist toch kalm te blijven en schoot de strafschop binnen: 1-1.

De Limburgers kwamen ondanks een man meer voor rust niet meer tot grote uitgespeelde kansen. Malinwa loerde op de counter en kwam met tien man bijna nog op voorsprong. Bizot weerhield Dimtros Kolovos en doelpuntenmaker Verdie in één actie van een goal met knappen reddingen. Bij de rust was de stand gelijk, maar dat bleef niet lang zo na pauze. Leon Bailey zocht in de 51e minuut zijn linker en schoot raak via een Mechels been.

Geen vroege beslissing
Omar Colley kon de match na een uur beslissen, maar de verdediger kreeg de bal in twee instanties niet langs doelman Anthony Moris. KV Mechelen bleef daarmee in leven en gaf zich zeker niet gewonnen. Het bleef hoop houden op een zwaarbevochten punt, maar dat zat er niet meer in. Genk hield stand in de slotfase en de drie belangrijke punten waren daarmee binnen.