Sloveense ref zou Anderlecht wel eens geluk kunnen brengen tegen Rostov

Sloveense ref zou Anderlecht wel eens geluk kunnen brengen tegen Rostov

01-08-2016 13:06

Woensdagavond staat RSC Anderlecht al meteen voor één van haar meest cruciale duels uit het seizoen. In de terugwedstrijd tegen FK Rostov hoopt paars-wit een 2-2-gelijkspel te verdedigen in de voorronde van de Champions League. Matej Jug zal de partij van leiding voorzien. 

De UEFA heeft bekendgemaakt dat de Sloveense scheidsrechter woensdag in het Astridpark aan het werk zal zijn. Jug heeft behoorlijk wat ervaring op internationaal niveau. Zo was hij de voorbije jaren een vaste waarde in de poulefase van het kampioenenbal.

Anderlecht kwam de Sloveen overigens al één keer eerder tegen in een officieel duel. In de Europa League-campagne van 2011-2012 was hij een bevoorrecht getuige van de 0-2-winst van paars-wit op Lokomotiv Moskou. Een leuk precedent tegen een Russische tegenstander dus.

Vorig jaar floot Jug daarnaast ook het CL-duel van AA Gent op Zenit Sint-Petersburg. Die ervaring viel voor de Buffalo's echter minder positief te noemen: ze verloren toen met 2-1. Ook Club Brugge kent Jug, die in 2012 scheidsrechter was bij de 0-3 overwinning van de West-Vlamingen op Debrecen.