Club Brugge bevestigt in eerste wedstrijd met knappe winst tegen KV Mechelen

29-07-2016 22:20

Club Brugge heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen goed afgesloten. De Bruggelingen besloten de wedstrijd al door in de eerste helft twee keer te scoren. KV Mechelen had geen verhaal en verloor met 0-2.

Club Brugge ging gewoon op zijn elan voort van de Supercup en vorig jaar en begon het best aan de wedstrijd. KV Mechelen werd naar achter geduwd, wat resulteerde in enkele kleine kansjes voor Blauw-Zwart.

Maar het was KV Mechelen dat de beste kansen kreeg. Na 23 minuten voetballen kon verdediger Edin Cocalic de 1-0 bijna in doel verwerken na een hoekschop. Hij trapte echter over het kader.

Blauw-Zwarte motor
Club Brugge strafte de misser van Cocalic vrijwel meteen af. José Izquierdo stoomde, in zijn gekende stijl, op de verdediging van Malinwa af. Hij dribbelde zich naar binnen en trapte de bal voorbij Anthony Moris. 0-1.

Een paar minuten later werd de score verdubbeld. Dion Cools toont nieuwe aanwinst Ricardo Van Rhijn dat hij niet zomaar uit de ploeg wil verdwijnen. Met een knap schot verschalkte hij de Mechelen-doelman.

Hoop bij Malinwa, kansen voor Club
Na de pauze kwam KV Mechelen beter in de wedstrijd. Echte kansen kon Malinwa toch niet bij elkaar spelen. Het was zelfs Club Brugge dat via Laurens De Bock het dichts bij de 0-3 stond. De linksachter besloot naast de paal. Ook Ruud Vormer was er tot twee keer toe nog dichtbij. Anthony Limbombe kreeg nog zijn eerste minuten voor Blauw-Zwart, maar een doelpunt kwam er niet meer. Het bleef bij 0-2.