'Defour of Tielemans: Anderlecht zal één van beide van de hand doen'

'Defour of Tielemans: Anderlecht zal één van beide van de hand doen'

25-07-2016 10:41

Bij RSC Anderlecht staat men verrassend genoeg niet weigerachtig tegenover een verkoop van Youri Tielemans. Het afgelopen weekend verschenen berichten dat AS Roma vol inzet op de tienerster. Verwacht werd dat Anderlecht niet bereid zou zijn om te verkopen, maar Het Nieuwsblad schetst een ander verhaal.

Volgens de krant is een vertrek van de 19-jarige middenvelder helemaal niet onmogelijk. In Brussel zou men namelijk van mening zijn dat én Tielemans én Steven Defour niet loopt op het middenveld. Bijgevolg zal de Belgische recordkampioen een keuze moeten maken. Aangezien er voor Defour amper interesse is, zou een vertrek van Tielemans bespreekbaar zijn.

Nochtans heeft het toptalent nog een lopende verbintenis tot 2020 in de hoofdstad. Zijn entourage is er echter van overtuigd dat Tielemans baat zou hebben bij een nieuwe omgeving. Hoe dan ook blijft hij nog slechts maximum één jaar bij de Brusselaars, weet HNB.

Romeinse interesse
AS Roma zou alvast ver willen gaan voor Tielemans. De Italiaanse topclub zou wel eens aan de vraagprijs van achttien miljoen euro kunnen beantwoorden, al wacht het af tot na de wedstrijd van Anderlecht tegen FK Rostov in de voorronde van de Champions League. Mocht paars-wit daar uitgeschakeld worden, zou het haar prijs voor Tielemans wel eens serieus kunnen laten zakken.