Van Acker zegt nee tegen eersteklasser: Wil niet tegen degradatie spelen

Van Acker zegt nee tegen eersteklasser: "Wil niet tegen degradatie spelen"

24-07-2016 08:42

Thibaut Van Acker maakte onlangs een verrassende keuze, ondanks interesse van Westerlo gaat hij spelen voor SV Roeselare. Hij kiest naar eigen zeggen vrijwillig voor een avontuur in Eerste Klasse B.

Van Acker maakt duidelijk waarom hij niet de hoogste afdeling wil. "Ik wens niet meer tegen de degradatie te knokken. Wanneer ik het door Johan Plancke voorgestelde project te horen kreeg, wist ik dat op Schiervelde moest zijn om mijn carrière een nieuw elan te schenken", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. De vraag is natuurlijk hoe moeilijk Roeselare het gaat krijgen in Eerste Klasse B...

Van Acker heeft aardig wat ervaring op het hoogste niveau, de kans bestaat dat hij niet lang blijft. "Of ik deze passage als een springplank voor een transfer naar een eersteklasser beschouw? Misschien, maar hier is er voldoende ambitie aanwezig om mijn voetbalwensen te kunnen realiseren. Ik heb ook met de trainer gesproken. Aan dat gesprek hield ik onmiddellijk een goed gevoel over."

Van Acker heeft het trainingsritme snel terug opgepikt. "Na tien dagen rust heb ik de training hervat en ik wist dat ik conditioneel klaar stond om onmiddellijk de draad weer op te pikken. Ik had anderzijds nog maar een paar trainingen op Schiervelde achter de rug, maar toch liep de samenwerking met Seoudi direct heel goed. Die 1B is overigens een erg aantrekkelijke reeks met niets dan topwedstrijden op het programma. Dat spreekt me enorm aan. We zullen zeker een aardig woordje kunnen meepraten want er is nog versterking op komst."