Opstelling: Maes voert noodgedwongen één wijziging door tegen Montenegrijnen

Opstelling: Maes voert noodgedwongen één wijziging door tegen Montenegrijnen

21-07-2016 20:07

Racing Genk speelt vanavond tegen Buducnost Pedgorica de return in de tweede voorronde van de Europa League. Om 20u45 wordt er afgetrapt in de hoofdstad van Montenegro. Genk-trainer Peter Maes heeft één wissel door moeten voeren in vergelijking met de heenmatch.

De Limburgers verdedigen een 2-0 voorsprong tegen de Montenegrijnen. Neeskens Kebano en Mbwana Samatta waren de twee doelpuntenmakers in de Luminus Arena. Kebano is echter noodgewondgen zijn basisplaats kwijtgeraakt. De laatste dagen stond er al een groot vraagteken achter zijn naam. De aanvallende middenvelder kampte met een dijbeenblessure en trainde in de aanloop naar de belangrijke match niet mee met de groep.

Kebano is door Maes niet fit genoeg bevonden voor een basisplaats, maar hij neemt wel plaats op de bank. Nikolaos Karelis is zoals verwacht zijn vervanger. Op het middenveld lagen de 19-jarige Bryan Heynen en de 28-jarige Yoni Buyens in de weegschaal. Maes heeft uiteindelijk de voorkeur gegeven aan de ervaring van Buyens. Daarmee bleef de opstelling slechts op één plaats gewijzigd.