'Zulte Waregem mikt op spits van Standard, maar vangt voorlopig bot'

'Zulte Waregem mikt op spits van Standard, maar vangt voorlopig bot'

18-07-2016 12:28

Zulte Waregem heeft bij Standard geïnformeerd naar de diensten van Renaud Emond. De West-Vlamingen zijn druk op zoek naar een nieuwe kracht in het aanvallende compartiment en zijn dus bij de spits van de Rouches uitgekomen. Emond is echter niet tuk op een verhuis uit Luik.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de 24-jarige aanvaller de aanbieding van Zulte Waregem dan ook naast zich neergelegd. Emond is erop gebrand om in het nieuwe seizoen voluit zijn kans te grijpen bij trainer Yannick Ferrera. Bovendien hoeft Standard hem niet per se kwijt te spelen.

Tussen 2013 en 2015 profileerde Emond zich bij Waasland-Beveren als één van de gevaarlijkste doelschutters op de Belgische velden. Dat leverde de man uit de provincie Luxemburg een transfer op naar Standard. In Luik kwam hij vorig jaar in 21 competitieoptredens, waarvan de meerderheid als invaller, tot twee doelpunten.

Bij Zulte Waregem zal de afwijzing van Emond mogelijk niet al te hard aankomen. De club van trainer Francky Dury staat immers op het punt om Obbi Oularé, ook een aanvaller, te huren van het Engelse Watford FC. Daarnaast toonde Mbaye Leye het voorbije jaar dat hij nog lang niet versleten is.