Henry richt pijlen op Wenger-positie na clash: 'Dan zou ik liegen'

Henry richt pijlen op Wenger-positie na clash: 'Dan zou ik liegen'

17-07-2016 13:52

Thierry Henry besloot onlangs te stoppen bij Arsenal, na een clash met Arsene Wenger. Hij eiste dat de Franse aanvaller van weleer zijn werk als analist zou opgeven om bij Arsenal een functie als jeugdtrainer te vervullen. Henry wil nog steeds graag manager worden.

De clublegende van Arsenal wil dolgraag in de toekomst de positie van Wenger, waarmee hij in de clinch lag, innemen bij The Gunners. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het geen wens van me is om manager te worden, want ik houd van Arsenal. Het spelletje is altijd mijn passie geweest en zo zal het ook blijven. Ik wil graag manager worden, maar op dit moment zit ik er ver vandaan", vertelt Henry in The Sun.

"Natuurlijk heb ik de kans om nu elk team te managen, maar ik wil graag mijn UEFA Pro Licence halen. Daar ben ik nu mee bezig, zo krijg ik meer kennis op alle vlakken van het voetbal", weet Henry. "Je hebt eerst ervaring nodig, voordat je coach van een eerste elftal wordt. Ik had het gevoel dat ik echt iets kon toevoegen voor die jonge jongens en daarnaast kon ikzelf ook ervaring opdoen. Als het niet hier is, dan is dat zo. Ik moet dat respecteren. Ik blijf fan van Arsenal."