Vannieuwkerke wil ex-coach van Chelsea als nieuwe bondscoach

Vannieuwkerke wil ex-coach van Chelsea als nieuwe bondscoach

13-07-2016 10:00

De Belgische voetbalbond heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van Marc Wilmots, maar toch is er speculatie over zijn opvolger. Sportjournalist Karl Vannieuwkerke ziet drie kandidaten voor de job.

De eerste twee namen zijn eerder voorspelbaar, want ze zijn al eerder genoemd. "In België zie ik er maar twee: Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck. Maar Bart Verhaeghe, vice-voorzitter bij de bond, zal die niet wegplukken bij Club Brugge en AA Gent", voorspelt Vannieuwkerke in Humo.

Er moet dus gekeken worden naar het buitenland, en dan heeft Vannieuwkerke één in het oog springende naam in het hoofd. "Misschien moeten we Guus Hiddink als tussenpaus vragen, zoals hier en daar wordt geopperd. Daarna mag Preud'homme of Vanhaezebrouck het overnemen. Het probleem is natuurlijk geld. Een nieuwe bondscoach mag niet meer kosten dan Wilmots, en die verdient een miljoen euro per jaar. Dat is peanuts voor een internationale toptrainer", maakt Vannieuwkerke nog eens duidelijk.

Er is bovendien ook nog een tweede probleem. Hiddink wordt namelijk ook genoemd als opvolger voor Roy Hodgson bij Engeland. Engeland kan natuurlijk veel meer bieden dan de Belgische bond.