Kroaten verspelen zege in knotsgekke slotfase: duel loopt weer uit de hand

Kroaten verspelen zege in knotsgekke slotfase: duel loopt weer uit de hand

17-06-2016 19:58

Kroatië heeft in een knotsgekke slotfase een punt weggegeven tegen Tsjechië: 2-2. Daardoor hebben de Kroaten de achtste finale nog niet bereikt. In de laatste minuten liepen de gemoederen, bij een 1-2 tussenstand voor Kroatië, hoog op in een vak met Kroaten. Tomas Necid maakte de belangrijke 2-2.

Kroatië begon met aanvoerder Darijo Srna in de basis aan het treffen met Tsjechië. Bij winst waren de Kroaten zeker van de achtste finales, terwijl de Tsjechen juist moesten winnen om de hoop op de volgende ronde in leven te houden. Srna stond slechts vijf dagen na het overlijden van zijn vader en een trip naar Kroatië weer aan de aftrap en barstte tijdens het volkslied in tranen uit.

Kroatië erg sterk
De aanvoerder toonde onverzettelijkheid en liet al weten dat de laatste wens van zijn vader was dat Srna gewoon zou blijven spelen op het EK. Kroatië startte goed en kwam via Ivan Perisic net een teenlengte tekort voor een vroege 0-1. Een kwartier na de eerste goede kans voorkwam Petr Cech namens Tsjechië een goal van Ivan Rakitic, die een fraaie solo niet bekroonde.

Kroatië bleek niet te houden, want in de nastoot schoot Perisic diagonaal raak: 0-1. Hij zocht Srna natuurlijk op en droeg zijn goal op aan zijn captain. Tsjechië verdedigde vooral slordig uit, waardoor het Kroatië in de kaart speelde. In de tweede helft kreeg het via Ladislav Krejci wel een kans, maar Danijel Subasic verdedigde zijn doel goed. Aan de andere kant was het na een nieuwe fout van de Tsjechen wel raak. Rakitic stiftte heerlijk raak: 0-2.

Zege weggegeven na knotsgek slot
Tsjechië deed een kwartier voor tijd wat terug via Milan Skoda, die op een knappe manier de 1-2 tegen de touwen knikte. Zodoende werd het onverwachts spannend. In de slotfase werd het duel nog tijdelijk stilgelegd, omdat fans vuurwerk op het veld gooiden. De Kroaten verzochten hun fans daarmee te stoppen, waarna een vuurwerkbom ontplofte naast een steward. Ook ontstond er een vechtpartij op de tribune.

Zodoende ontvlamde het beladen duel volledig. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg de confrontatie nog een verrassende wending toen Tsjechië een strafschop kreeg, die door Necid werd benut: 2-2 eindstand.