Dortmund draait rollen om en maakt miljoenendeal met Bayern officieel

Dortmund draait rollen om en maakt miljoenendeal met Bayern officieel

06-06-2016 16:59

Borussia Dortmund heeft zich maandagmiddag officieel versterkt met Sebastian Rode. De 25-jarige middenvelder komt met onmiddellijke ingang over van Bayern München.

Dortmund maakt maandag via de officiële kanalen melding van de transfer, die al een tijdje in de lucht hing. De nummer twee van Duitsland doet geen mededelingen over de transfersom, maar Duitse media zijn het erover eens dat het bedrag ligt tussen de twaalf en vijftien miljoen euro. Rode heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020.

"Sebastian Rode is een dynamische, sterke en karaktervolle speler, die van onschatbare gaat zijn voor Dortmund. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen", jubelt sportief directeur Michael Zorc. Ook Rode is blij, zeker omdat hij van kinds af aan fan van Dortmund is. "Ik vertrek naar mijn lievelingsclub. Beter kan niet."

Met de transfer van Rode naar Dortmund zijn de rollen eens omgedraaid in de Bundesliga. Bayern München, waar de middenvelder vooral op de bank zat, haalde de afgelopen seizoenen Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels weg uit Dortmund.