Maes is ook kritisch na belangrijke zege: ''We moeten betere uitmatchen spelen''

Maes is ook kritisch na belangrijke zege: ''We moeten betere uitmatchen spelen''

29-05-2016 18:35
0

Racing Genk behaalde zondag na een 5-1 het laatste Europese ticket door de eerdere 2-0 nederlaag tegen Charleroi daarmee weg toe poetsen. Genk-trainer Peter Maes was uiteraard zeer content met de prestatie van zijn ploeg.

''Dit was de perfecte reactie na de nederlaag van donderdag. Ik las deze week de quote 'na een verlies smaakt de overwinning altijd heerlijk'. Dat is vandaag het geval, we hebben onze rug gerecht én goed voetbal gebracht'', liet Maes na afloop weten aan de Belgische media.

Maes ziet voor volgend seizoen echter wel een belangrijk verbeterpunt voor zijn team. ''Op verplaatsing moeten we dat echter ook kunnen brengen volgend jaar. Kijk naar Club Brugge, die hebben ook moeilijke uitwedstrijden gehad maar winnen wel. Dat is een ontwikkelingsproces voor mijn jongens. Nu ben ik vooral tevreden dat we goed voetbal brachten.''

Door de kwalificatie mogen de Limburgers na de zomer al vroeg aan de bak in de Europa League, maar voor Maes is dat geen probleem. ''Het is belangrijk om Europees te spelen, vooral voor de ontwikkeling van onze jonge spelers. Het was al belangrijk om Play-off 1 te spelen, net zoals Europees ook belangrijk zal zijn volgend jaar. Dat we dan vroeg aan de bak moeten? Dat is geen nadeel. We passen ons wel aan'', zo besloot hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie