Op weg naar het EK: Tegenstander van België laat Nederlandse kaas van brood eten

Op weg naar het EK: Tegenstander van België laat Nederlandse kaas van brood eten

27-05-2016 22:57

Vrijdag oefende Ierland tegen Nederland. De tegenstander van België in de groepsfase van het EK leek op weg naar de overwinning tegen onze buren, maar een doelpunt van Luuk de Jong gooide in de slotfase roet in het eten. trootman was een van de schamele lichtpuntjes. Hij speelde bij zijn rentree een uur mee.

Kevin Strootman maakte na maanden van blessureleed zijn rentree bij Nederland. De middenvelder van AS Roma speelde alsof hij nooit was weggeweest, maar het was niet genoeg om het uiterst zwakke Oranje bij de hand te nemen. De ploeg van bondscoach Danny Blind begon nog wel aardig, maar tot kansen leidde dat niet. Vincent Janssen en Quincy Promes kwamen nauwelijks in het stuk voor en Memphis Depay verspeelde de ene na de andere bal.

Ierland kon daar aanvankelijk ook weinig tegenover stellen. Toch kwam het gastland op voorsprong. Bij een hoekschop stond Virgil van Dijk niet op te letten, waardoor John O' Shea kon inkoppen. Janssen redde nog op de lijn, maar in de rebound sloeg Shane Long toe.

Ook na de pauze kon Nederland geen vuist maken, terwijl de Ieren zich steeds meer lieten gelden. Kopballen van Long misten echter zuiverheid, waardoor de 2-0 uitbleef. Na een uur werd Memphis afgelost door de debuterende Steven Berghuis, die voor wat meer elan zorgde, maar kansen bleven uit. Net op het moment dat de Ieren de zege veilig leken te stellen, viel de gelijkmaker. PSV'er Jetro Willems bediende ploeggenoot De Jong op maat.

Lees ookOp weg naar het EK: Ex-speler van Genk blinkt uit, Tsjechië vernedert tegenstander