OFFICIEEL: Optie van Anderlecht-huurling wordt niet gelicht

OFFICIEEL: Optie van Anderlecht-huurling wordt niet gelicht

27-05-2016 13:14

Anderlecht zal deze zomer een oplossing moeten zoeken voor Thomas Kaminski. FC Kopenhagen heeft zopas op zijn officiële website bekendgemaakt dat zijn optie niet gelicht wordt.

Een grote verrassing is dat niet, want Kaminski heeft dit seizoen nauwelijks mogen spelen bij de Denen. In de competitie raakte hij maar aan 2 wedstrijden, maar in de Beker speelde hij wel alles. Kopenhagen won die beker ook met goede prestaties van Kaminski, maar de Denen zijn onverbiddelijk.

Kaminski reageert zelf vrij positief op het vertrek. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Kopenhagen, ik heb ze geholpen om prijzen te pakken en heb me ontwikkeld. Ik heb veel geleerd van keeperstrainer Anton Scheutjens. Ik heb veel goede herinneringen, en ik zal altijd trots zijn dat ik hier gespeeld heb."

Coach Stale Solbakken heeft veel respect voor de 23-jarige doelman. "Thomas speelde een belangrijke rol toen we de beker wonnen, hij leverde altijd sterke prestaties. Hij heeft talent en werkt hard, maar hij kan nog beter. Hij moet daarvoor vaker spelen, en dat is moeilijk bij Kopenhagen. Daarom is het beter dat hij een andere ploeg vindt."