'Gent spreekt met huurling over vervoegde terugkeer naar België'

'Gent spreekt met huurling over vervoegde terugkeer naar België'

25-05-2016 21:22
0

AA Gent lijkt zijn eerste 'transfer' voor komend seizoen bijna binnen te hebben. Het vond die in de eigen rangen. William Troost-Ekong zou vervroegd terugkeren naar België om met Gent de voorbereiding te kunnen aanvatten.

Troost-Ekong is een Nigeriaanse verdediger die twee seizoenen geleden gehaald werd bij Groningen. Van daaruit werd hij onmiddellijk uitgeleend aan het Noorse FK Haugesund. Daar maakt de 22-jarige speler dit seizoen indruk. "Ik kan in de Noorse competitie geen enkele speler bedenken die beter is dan hij", zegt Noors international Alexander Soderlund.

De verdediger, die eveneens kapitein is van zijn ploeg, zou aanvankelijk blijven tot het einde van de competitie in november. Daar lijkt nu dus verandering in te komen. "De kans is groot dat hij snel terugkeert naar Gent. Er zijn momenteel gesprekken bezig", zegt zijn manager Tony Harris aan supersport.com.

Dit seizoen speelde Troost-Ekong 11 wedstrijden in de Noorse competitie. Daarin blokte hij 11 schoten en deed hij 28 intercepties. Van zijn 21 tackles won hij er 18. Ploegmaat Haris Hajradinović lijkt wel het seizoen uit te doen in Noorwegen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie