Dit was de dag: C4 voor Hasi, actief Antwerp en Suarez naar Serie A?

Dit was de dag: C4 voor Hasi, actief Antwerp en Suarez naar Serie A?

25-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond om 20u de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Hasi krijgt ontslag
Na het missen van de titel was al duidelijk dat de positie van Besnik Hasi bij Anderlecht enorm wankel was geworden. De coach lag bij de fans al langer onder vuur en kreeg ook steeds minder steun vanuit het bestuur. De club communiceerde het zelf nog niet, maar Hasi kreeg woensdag tijdens een laatste onderhoud te horen dat hij mag beschikken.

Niet iedereen vond dat de beste beslissing. Voorzitter Roger Vanden Stock moest overtuigd worden, want hij zag Hasi graag blijven.

Bailey geniet buitenlandse interesse
Leon Bailey werd maandag verkozen tot Belofte van het Jaar. De jonge Jamaicaan kende een sterk eerste seizoen bij KRC Genk en heeft de interesse uit het buitenland opgewekt. Het Oostenrijkse Red Bull Salzburg heeft zijn zinnen gezet op de dribbelvaardige Bailey.

Suarez populair in Italië
Matias Suarez weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De Argentijn, die in Play-Off 1 opnieuw boven water kwam, kan rekenen op veel Italiaanse belangstelling. Bologna, Lazio, Fiorentina en Torino hebben hun oog laten vallen op Suarez.

Actief Antwerp
The Great Old wil niets aan het toeval over laten en is zich al stevig aan het versterken voor volgend seizoen. Woensdag rondde het zelfs twee inkomende transfers af, beide aanvallers. Bij Zulte Waregem haalde het Jordy Verstraeten weg, terwijl bij Kortrijk Michael Lallemand werd weggeplukt.

Van Buyten kreeg aanbod van Wilmots
Twee jaar geleden, na het WK in Brazilië, hing Daniel Van Buyten zijn schoenen aan de haak. Bondscoach Marc Wilmots had nadien een plan voor de voormalige verdediger. Hij zag hem graag de nationale beloften coachen. Het aanbod geldt volgens Big Dan nog steeds.