'Anderlecht denkt aan tweede Play-Off 1-coach als opvolger Hasi'

'Anderlecht denkt aan tweede Play-Off 1-coach als opvolger Hasi'

24-05-2016 07:11
2

Anderlecht lijkt na een teleurstellend seizoen niet verder te gaan met trainer Besnik Hasi. Als opvolger circuleerden al de namen van Hein Vanhaezebrouck en Frank Vercauteren. Paars-wit heeft echter ook een andere bekende naam op zijn lijstje staan: Peter Maes.

De coach van KRC Genk heeft nog een contract van twee seizoenen in de Cristal Arena, maar voldoet wel aan het profiel. Volgens Het Laatste Nieuws hebben de eerste contacten tussen Anderlecht en de entourage van Maes al plaatsgevonden, maar het is nog onduidelijk of de coach een overstap ziet zitten. In het verleden gaf hij meermaals aan graag ooit coach te worden bij paars-wit, al zijn de omstandigheden nu niet ideaal.

De Limburger staat gekend als een bouwer en iemand die op korte tijd een kern kan uitkuisen, maar is vooralsnog niet de eerste keuze. Dat blijft Hein Vanhaezebrouck, al staan Vercauteren en Morten Olsen ook met stip genoteerd.

Anderlecht kocht zich bovendien wat extra tijd met de volgende boodschap op de site. 'Voorzitter Roger Vanden Stock en sportief manager Herman Van Holsbeeck hebben een eerste vergadering gehad met coach Besnik Hasi. Er is afgesproken om op het einde van de week een nieuwe ontmoeting te organiseren.'