Lambrecht over zoektocht naar overnemer: Er is nog niets dat in mijn kraam past

Lambrecht over zoektocht naar overnemer: "Er is nog niets dat in mijn kraam past"

14-05-2016 14:26
1

Roger Lambrecht, nog steeds de sterke man in Lokeren, heeft in Het Laatste Nieuws echt in zijn kaarten laten kijken. Ook over de verkoop van de club van zijn hart. Want er werden al veel speculaties gedaan, maar Lambrecht zal zeker niet aan de eerste de beste verkopen.

Lambrecht wil de fakkel doorgeven, maar denkt vooral Belgisch. "Ik heb er elke week over de vloer. Chinezen. Irakezen. Allemaal afgeketst. Die Chinezen hadden nochtans meer dan genoeg centen", vertelt hij in de krant. "Ze wilden direct betalen en nog extra geld voorzien om alles uit te breiden."

Lambrecht wees hen toch af. "Hun enige zorg was echter hoeveel Chinese jongeren er in de eerste ploeg mochten. Dat risico neem ik niet, want als je verkoopt, ben je alles kwijt. Geen invloed meer. En wat dan? Vier Chinezen in de ploeg en dan zakken. Aha! Dan is het gedaan en is het Lambrecht zijn schuld. En terecht, de mensen zouden gelijk hebben."

Belgische overnemer
De Lokeren-voorzitter wil zijn club in betrouwbare handen achterlaten. Daarvoor komt niet iedereen in aanmerking. "Ik blijf hopen dat ik voldoende Belgen vind die het nodige willen bijbrengen. Ik moet zelfs mijn centen niet allemaal terughebben, ik wil gerust in de club blijven voor de helft of meer als het moet. Ik moet mensen vinden waarvan ik zeker ben dat ze voor de club zullen werken."

"Mannen zoals Gunter Jacob en Dirk Degraen komen altijd met ‘vanalles en nog wat’, maar het komt altijd op hetzelfde neer. Dat moet ik vermijden. Een West-Vlaamse bouwgroep? Niets van gehoord. Er is nog altijd niets concreet zeg ik u. Niets dat in mijn kraam past. Verkopen kan ik altijd, daar zit ik niet op te wachten. Ik wil een opvolger die de continuïteit kan waarborgen."