Topschutter wil graag in Jupiler Pro League spelen: Ik wil blijven

Topschutter wil graag in Jupiler Pro League spelen: "Ik wil blijven"

10-05-2016 14:27

Onze vaderlandse competitie ziet jaarlijks de beste spelers naar het buitenland verkassen. Jérémy Perbet, de topschutter van Charleroi, denkt daar anders over. Hij wil volgend seizoen in ons land blijven voetballen. Dat zegt de Fransman in La Capitale.

Jérémy Perbet was dit seizoen één van de smaakmakers van onze competitie met 20 doelpunten. Hij spreekt zijn wens uit om bij Charleroi te blijven. "Ik wil bij Charleroi blijven. Ik voel me hier uitstekend", aldus Perbet in La Capitale. Zijn Turkse club Istanbul Başakşehir wil hem wel niet zomaar laten vertrekken. "Ze willen het onderste uit de kan halen, maar dat is normaal na mijn seizoen."

Charleroi wil Perbet alvast in de rangen houden. Dat liet de club weten via Pierre-Yves Hendrickx. "Niemand kan de toekomst voorspellen. Hij zal volgend seizoen sowieso niet in Turkije spelen. Als hij voor eind augustus een mooie transfer kan versieren, zullen we blij zijn voor hem. Lukt dat niet, dan willen wij hem heel graag terug bij Charleroi", aldus Hendrickx.

Istanbul Başakşehir zal Perbet voor 1 augustus willen verkopen. Er is immers contractueel vastgelegd dat de Turken in augustus 50% van zijn jaarloon moeten betalen en dat willen ze absoluut vermijden.