17-jarige debutant van Patro blij met zege: Genk vond mij te klein

17-jarige debutant van Patro blij met zege: "Genk vond mij te klein"

Gepubliceerd: maandag 18 april 2016 om 22:27ma 18-04-2016 om 22:27

Zoals eerder al aangekondigd, geeft Nico Claesen in de laatste wedstrijden van Patro Eisden enkele jongeren een kans. Daarbij hoort ook doelman Pieter Caubergh.

Caubergh werd pas vorige maand 17 jaar, maar mocht dus zijn debuut maken in Tweede Klasse. De doelman keepte een goede wedstrijd in de 14 zege van Patro Eisden tegen Heist. "Het is goed meegevallen. Ik ben vooral blij dat ik nu ook eens punten kan pakken op het veld en niet vanop de bank", zei hij na afloop tegen Het Belang van Limburg. "Voor de wedstrijd was ik niet zenuwachtig. Ik wist al weken dat ik de laatste drie wedstrijden zou spelen en kon dit seizoen rekenen op prima begeleiding van Gert Doumen en Donald Kühn."

Caubergh is een jeugdspeler van KRC Genk. Na 7 jaar moest hij daar echter vertrekken. Deze winter haalde Claesen hem bij de A-kern van Patro. "Medische testen bij Genk voorspelden dat ik slechts 1,82 meter groot zou worden. Bij Genk gaat men voor minstens 1,85 meter en dus mocht ik vertrekken. Ik was toen 1,69 meter. Vorig jaar kreeg ik dan een groeischeut waardoor ik een seizoen lang uit was door groeipijnen. Ondertussen ben ik 1,83 meter. Ik moet nu vooral aan mijn body werken want ik weeg amper 65 kilogram", lacht de doelman.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws