Van Moer over kettingroker Cruijff: Hij rookte zelfs in de spelerstunnel!

Van Moer over kettingroker Cruijff: "Hij rookte zelfs in de spelerstunnel!"

25-03-2016 11:49

Nederland moest donderdag zijn grootste voetbal-icoon afgeven: Johan Cruijff is overleden aan longkanker. Wilfried Van Moer speelde ooit tegen Cruijff en zag iets dat hij nog nooit had gezien: sigaretten in de spelerstunnel.

Dat Cruijff hield van sigaretten weet iedereen wel, maar hij ging daar heel ver in. "Het roken werd hem fataal. Ik herinner me nog dat hij voor onze match in de spelerstunnel stond te roken. Dan gooide hij zijn sigaret op de grond en liep het terrein op", getuigt de ex-speler van Standard in Het Belang Van Limburg.

Van Moer kende Cruijff niet goed, maar heeft wel mooie herinneringen aan hem. "Met de Rode Duivels heb ik Johan Cruijff vaak in de ogen gekeken. Cruijff speelde toen in een legendarische ploeg met onder andere Van Hanegem en de van de Kerkhofs. Cruijff was natuurlijk een klasse apart, een van de beste voetballers ooit. Een grote meneer, ook naast het veld. Met een uitgesproken mening. Een speciale gast, zeg maar. Hij ging met alles en iedereen in de clinch."