Ferdinand lacht Van Gaal uit: Ferguson wilde nooit dat we geil waren

Ferdinand lacht Van Gaal uit: "Ferguson wilde nooit dat we geil waren"

25-02-2016 08:50

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft een hoop losgemaakt met persconferentie van woensdag. Tijdens het perspraatje liet hij weten dat hij verwacht dat zijn spelers af en toe 'horny' zijn om goede prestaties te boeken. Het leverde hoongelach op in Engeland. Ook Rio Ferdinand reageerde.

"Je moet de wil hebben, hongerig zijn. En vaak gebruik ik ook het woord 'horny' naar mijn spelers", zei van Gaal. De Britse journalisten wisten niet wat ze hoorden. Gary Lineker opende op BT Sport met de opmerking dat 'Van Gaal het begrip sexy football naar een heel ander level heeft gebracht'. Ferdinand kon er ook goed om lachen: "Dat is compleet het tegenovergestelde van wat Fergie ons vertelde. Hij wilde nooit dat we geil waren."

United verloor onlangs twee wedstrijden met 2-1, zowel van Sunderland als van FC Midtjylland. Op donderdag vindt de return van het Europa League-duel met Midtjylland plaats op Old Trafford. Van Gaal en zijn manschappen moeten winnen om de droom op Europees succes in het 'tweede' toernooi van de UEFA levend te houden. Komend weekend wacht de topper tegen Arsenal.