STVV wil sterkhouder op middenveld langer op Stayen houden

STVV wil sterkhouder op middenveld langer op Stayen houden

19-02-2016 07:35

STVV recupereert voor komend weekend Victorien Angban. De Ivoriaan was na zijn domme rode kaart tegen Anderlecht twee wedstrijden geschorst, maar is zaterdag tegen Kortrijk opnieuw speelgerechtigd. De Kanaries hopen de Ivoriaan langer Stayen te houden. "Eerstdaags spreken we met Chelsea."

Angban moet het Limburgse middenveld versterken en er mee voor zorgen dat STVV wegblijft van de degradatiezone. De Ivoriaan maakt dit seizoen indruk op Stayen en de club wil hem dan ook graag langer houden. Het heeft echter geen aankoopoptie en moet dus met Chelsea om de tafel gaan zitten.

“Wij zitten eerstdaags rond de tafel met Chelsea om de situatie van Cuevas, Rodriguez én Angban te bespreken”, aldus manager Philippe Bormans in Het Nieuwsblad. “Wat betreft Angban moeten we natuurlijk luisteren naar wat hij wil. Als het aan ons ligt, eindigt de samenwerking niet op het einde van dit seizoen. Maar wij beslissen dus niet alleen."

De 19-jarige middenvelder kwam vorige zomer op huurbasis over van Chelsea en speelde zich meteen in de basis. Ondanks zijn stek als titularis speelde hij nog maar 14 wedstrijden. De rest miste hij vanwege schorsingen en een blessure.