Vanhaezebrouck voert opvallende wissels door, Moeskroen offensief onthoofd

Vanhaezebrouck voert opvallende wissels door, Moeskroen offensief onthoofd

12-02-2016 19:25

Landskampioen Gent en Moeskroen-Péruwelz trappen vrijdagavond de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn basisploeg nog geen plaats voor Mbark Boussoufa. Bij de bezoekers uit Moeskroen start trainer Glen De Boeck zonder echte spits.

Gent speelde vorige week zijn leidersplaats kwijt na de nederlaag tegen Club Brugge en dus wil de landskampioen zich herpakken. Vanhaezebrouck selecteerde voor het eerst Mbark Boussoufa, maar een basisplek is nog te vroeg voor de Marokkaan. In vergelijking met de ploeg die verloor op Club Brugge komen Thomas Foket, Lucas Deaux en Thomas Matton in de ploeg. Zij nemen de plekken in van Rafinha, Renato Neto en Danijel Milicevic. Opvallende keuzes van Vanhaezebrouck.

Moeskroen-Péruwelz kan elk punt gebruiken. De Henegouwers hebben evenveel punten al de laatste in de stand, Westerlo, maar hebben nog wel een beter doelpuntensaldo. Trainer Glen De Boeck moet offensief puzzelen, want hij mist Elimane Coulibaly en Fejsal Mulic wegens schorsing. Daarnaast is Marko Scepovic geblesseerd. Valentin Viola is de enige overgebleven spits, maar steekt niet in vorm en start dan ook op de bank. Anice Badri zal zo voor de doelpunten moeten zorgen.

Opstelling Gent: Sels; Nielsen, Mitrovic, Asare; Foket, Kums, Dejaegere, Deaux, Matton, Simon; Depoitre

Opstelling Moeskroen: Vagner, Dusenne, Castelletto, Oussalah, Hubert, Michel, Markovic, Aksentijevic, Vaccaro, Peyre, Badri