'Spurs doet zaken: Argentijn verkast naar Sevilla, vleugelaanvaller verhuurd'

'Spurs doet zaken: Argentijn verkast naar Sevilla, vleugelaanvaller verhuurd'

01-02-2016 11:58

Engelse media verwachten dat Tottenham Hotspur op deadline day nog een spits naar White Hart Lane gaat halen. De nummer vier van de Premier League is ook bezig met uitgaande transfers: Federico Fazio (foto) verkast naar Sevilla en Alex Pritchard maakt de overstap naar West Bromwich Albion. 

Beide spelers worden door Spurs voor een halfjaar verhuurd. Fazio (28), een Argentijnse verdediger, kwam in de zomer van 2014 over van Sevilla. De international is er sindsdien niet in geslaagd om zich op te werken tot basisspeler. Na de komst van onze landgenoot Toby Alderweireld belandde Fazio definitief op een zijspoor. Sevilla huurt hem tot de zomer van Spurs en heeft bovendien een optie tot koop bedongen, melden Spaanse media. 

Pritchard (22) wordt door Tottenham gezien als één van de grootste talenten van de club. De rechtspoot kampte afgelopen halfjaar echter met de nodige blessures en kwam daarom pas tot één optreden in de Premier League. Bij West Brom mag hij ervaring op het hoogste niveau gaan opdoen. 

Ondertussen worden er diverse spitsen gelinkt aan Tottenham. Moussa Dembélé, een Franse aanvaller van Fulham met dezelfde naam als onze Rode Duivel, zou nog altijd een kandidaat zijn. Ook houdt Tottenham de situatie van Saido Berahino in de gaten. De aanvaller van West Brom wordt ook gelinkt aan Newcastle United.