Dierckx neemt cruciale beslissing: Minivoetballen doe ik nooit meer”

Dierckx neemt cruciale beslissing: "Minivoetballen doe ik nooit meer”

30-11-2015 18:42

Tuur Dierckx is terug na zijn boetedoening voor het zogenaamde ‘minivoetbalincident’ eerder deze maand. Zondag scoorde hij zijn vijfde doelpunt van dit seizoen uit en tegen KV Mechelen (1-4). Dat deed duidelijk deugd.

"Niets leuker dan scoren, zeker als je als ploeg ook de punten pakt. Ik hoop dat het minivoetbalincident bij deze definitief is afgerond", vertelde de twintigjarige vleugelspits van Club Brugge in Het Laatste Nieuws.

Dierckx maakte zijn wederoptreden nadat hij zich op zeven november aan de vooravond van de match tegen KRC Genk aan een partijtje minivoetbal had gewaagd. Dierckx werd hiervoor bestraft door zijn club met een boete en zat ook nog eens twee wedstrijden werkloos op de bank. Zondag mocht hij eindelijk nog eens invallen.

"Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en ben blij met de nieuwe kans. We hebben dit intern opgelost, ik heb er mijn lessen uitgetrokken en het zal niet meer gebeuren", beloofde Dierckx. 

Zondag scoorde hij in de rebound bovendien de bevrijdende 1-3. "Doordat iedereen fit is, krijg ik minder speelminuten. De plaatsjes zijn duur en de kansen worden schaarser. Ik ben me daarvan bewust en probeer het gewoon goed te doen wanneer ik mag invallen", aldus Dierckx.