Vardy vestigt record en smeert Manchester United kostbaar puntenverlies aan

28-11-2015 20:21

In een absolute topper tussen nummers twee en drie Leicester City en Manchester United hebben beide ploegen de buit verdeeld. Jamie Vardy bracht de thuisploeg op voorsprong en vestigde daarmee een absoluut record. In het slot van de eerste helft kon United de gelijkmaker scoren dankzij Bastian Schweinsteiger.

Louis van Gaal had geen basisplaats voorzien voor Marouane Fellaini. De boomlange middenvelder moest een hele wedstrijd toekijken van op de bank. Bij Leicester mocht de jarige Ritchie De Laet slechts tien minuten voor tijd invallen.

Halverwege kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij de onvermijdelijke Jamie Vardy, die de bal snoeihard voorbij De Gea trapte. Met zijn treffer zorgde de Engelse aanvaller voor een knap record. Vardy scoorde nu in zijn laatste elf Premier League-wedstrijden en verbreekt daarmee het vorige record van Ruud van Nistelrooy.

In het slot van de eerste helft kon Manchester United dan toch tekenen voor de gelijkmaker. Een hoekschop wordt door Schweinsteiger in doel gewerkt. Beide ploegen gingen rusten met 1-1. Een flauwe tweede helft zorgde voor kansen aan beide kanten, maar de nummers twee en drie van Engeland moesten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.