Vanhaezebrouck legt schuld voor mislukking bij Genk niet bij zichzelf

Vanhaezebrouck legt schuld voor mislukking bij Genk niet bij zichzelf

28-11-2015 09:59

Hein Vanhaezebrouck neemt het zaterdagavond met AA Gent op tegen de club waar het voor hem zes jaar geleden helemaal fout liep. De trainer van de Buffalo's kreeg zijn eerste kans aan de top bij Racing Genk, maar mislukte daar grandioos. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar het bestuur van Genk.

Tussen het moment waarop Vanhaezebrouck tekende bij Genk en hij zijn ontslag aangeboden kreeg, veranderde de bestuurstop van Genk. Voorzitter Harry Lemmens werd opgevolgd door Herbert Houben. Die stelde het gekende 3-4-3 systeem van Vanhaezebrouck meteen in vraag.

"Hij heeft zich toen met het tactische gedeelte gemoeid", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Ik weet dat hij dat nu niet meer zou doen. Maar waar ik hem wel in wil steunen: hij is toen te rade gegaan bij gerenommeerde trainers. Zij zeiden dat het onmogelijk was om het te proberen met drie verdedigers. Daar heb ik meer problemen mee dan met een ongelukkige reactie van een jonge voorzitter. Vooral omdat sommige van die trainers dat systeem nu bewieroken."

Transfers

Toen Vanhaezebrouck zijn contract tekende maakte Jos Vaessen nog een groot deel uit van Genk. Hij trad toen terug, waardoor de kas plots leeg bleek te zijn. "Door alle interne verschuivingen ging het budget van ­alles naar niets. We moesten vrije spelers en spelers uit Tweede Klasse halen. Toen ik tekende, wist ik niet wat er te gebeuren stond. Pas op de dag zelf vernam ik dat Herbert Houben de nieuwe voorzitter zou worden, iemand die ik zelfs niet kende."