Kums heeft goed nieuws voor Gent-supporters: Dat is nu niet belangrijk

Kums heeft goed nieuws voor Gent-supporters: "Dat is nu niet belangrijk"

28-11-2015 08:40

Bij AA Gent is er één man die absoluut onmisbaar is geworden in het team van Hein Vanhaezebrouck: Sven Kums. De kapitein van AA Gent blinkt wekelijks uit en kon ook al in de Champions League overtuigen. Kums lijkt klaar voor een stap hogerop, maar denkt daar zelf anders over.

De sterke prestaties van Kums in de Champions League hebben hem naam en faam opgeleverd. "Als je in de Champions League speelt, heeft iedereen het gezien. De impact van het kampioenenbal is groot. Dan volgen er bijvoorbeeld ook telefoontjes van spelersmakelaars. Maar dat is nu niet belangrijk", zegt hij in Fan!.

Als het van Michel Louwagie, manager van AA Gent, afhangt vertrekt er niemand tijdens de wintertransferperiode. Enkel bij een prijs van twintig miljoen euro kan er gesproken worden. "Fuck", kan Kums er nog mee lachen. "Nee, geloof me: een transfer in januari daar is niemand van ons mee bezig."

"Er is duidelijk gesteld dat niemand weg mag. Tenzij er een waanzinnig bod komt. Maar voor mij zullen ze geen twintig miljoen bieden. "Kums wil het ooit toch nog eens in het buitenland proberen. "In Spanje misschien. We zullen zien", besluit hij.