Mourinho: Ik wil dat Arsenal, City en United verliezen in de Premier League

Mourinho: "Ik wil dat Arsenal, City en United verliezen in de Premier League"

17-09-2015 09:40
4

Chelsea heeft zich woensdag in de Champions League enigszins kunnen herstellen van de dramatische start in de Premier League. De 4-0 zege verschaft José Mourinho wat lucht, hoewel de Portugees zich zelf geen enkele zorgen maakte. 

Mourinho kreeg er de afgelopen dagen flink van langs, maar daar heeft hij zelf een simpele verklaring voor. "Er zijn mensen die niet zo blij zijn met zoveel successen in zo'n lange tijd. Dat is een natuurlijke reactie", aldus The Special One na de overwinning. "Wayne Rooney was een ramp toen hij niet scoorde. Maar nu is hij Engels topscorer aller tijden en is hij opeens de beste speler in de geschiedenis."

"Zo is het natuurlijk niet. Rooney is een fantastische speler als hij scoort en Rooney is een fantastische speler als hij niet scoort. En zo is het ook met mij. Ik ben een fantastische manager als ik niet win en ik ben een fantastische manager als ik win. De experts op tv krijgen bakken met geld. Ze moeten geniaal zijn in hun analyses, anders verdienen ze hun geld niet", vervolgt de oefenmeester, die zeventiende staat met Chelsea. "Ik was alweer vergeten hoe het voelt om te winnen, zo lang is het geleden. Het is een heel, heel goed gevoel."

Waar Chelsea dus won, wisten Arsenal, Manchester City en Manchester United niet te winnen. Mourinho baalt daarvan. "Ik wil dat Manchester United, Manchester City en Arsenal verliezen in de Premier League, maar niet in de Champions League. Dat is niet goed voor het Engelse voetbal."

De steenrijke Premier League dreigt op de coëfficiëntenranglijst zelfs uit de top-drie te vallen. "Seizoen na seizoen lukt het de Engelse ploegen niet om succesvol te zijn in de Champions League. Als je twaalf punten kunt verdienen in de eerste ronde en je haalt er maar drie, is dat slecht", besluit Mourinho.