Doelpuntenfestival op de Freethiel, gelijkspel tussen Waasland-Beveren en Moeskroen

22-08-2015 21:45

De meeste doelpunten vielen dit weekend (voorlopig) op de Freethiel. De match tussen Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz eindigde maarl liefst op 3-3. Daar mag voor de thuisploeg zeer tevreden over zijn. Moeskroen laat de drie punten wegglippen en blijft de rode lantaarn.

Waasland-Beveren had tot speeldag vijf van de Jupiler Pro League thuis het maximum van de punten gehaald. Met Moeskroen-Péruwelz kreeg het op papier de ideale tegenstander over de vloer om nog eens de drie punten thuis te houden. Les Hurlus hadden tot nu toe in hun duels maar één punt gepakt. Vorig week speelde Moeskroen-Péruewelz 1-1 tegen Standard.

De wedstrijd begon schitterend voor de thuisploeg. Steeven Langil, vorig seizoen nog in dienst bij Moeskroen-Péruwelz, opende al na vijf minuten de score, maar daarna keerde het tij al snel voor Waasland-Beveren. Na tien minuten trapte Julian Michel een vrije trap laag voorbij het muurtje en in het doel. Goed een kwartier later scoorde Teddy Mézague na opnieuw een vrije trap de 1-2.

Met een man minder

Toen Jonathan Buatu op het halfuur rood kreeg voor een tackle werd het nog wat moeilijker voor de thuisploeg. De rode kaart was trouwens een zwaar verdict voor de jonge speler.

Ondanks de man-minder-situatie ging Waasland-Beveren toch op zoek naar de gelijkmaker. Zinho Gano en Olivier Myny troffen eerst nog het zijnet en de paal, maar iets voorbij het uur kwam de verdiende 2-2 toch op het bord. Gano trof raak met het hoofd. Hij scoorde al zijn derde doelpunt, die scoorde de jonge spits allemaal tijdens de thuismatchen.

In de 83ste minuut flatert de Wase verdediging onvoorstelbaar. Verdediger Thibault Moulin verliest in eigen zestien de bal en zet zo Stefan Scepovic op weg naar de 2-3. De ex-speler van Club Brugge kan de wedstrijd helemaal afmaken maar knalt later onbesuisd over.

Met nog een twee minuten extra tijd op de klok gaat Steeven Langil op wandel op de linkerflank. Hij paseerde drie man en kon een prima voorzet afleveren. Zo goed dat de bal rechtstreeks in doel dwarrelt. Kort daarna besluit scheidsrechter Denis Vanbecelaere dat het genoeg is geweest.

3-3 was de eindstand en daarmee mocht Waasland-Beveren zeer dankbaar zijn. Bij Les Hurlus kunnen ze zich voor het hoofd slaan dat ze de drie punten nog uit handen geven. Ze blijven hangen op de laatste plaats met slechts twee punten. Waasland-Beveren zit confortabel in de middenmoot met zeven op vijftien.