Analist komt weer met revolutionair voorstel voor het voetbal op de proppen
Analist wil het voetbal aantrekkelijker maken

Analist komt weer met revolutionair voorstel voor het voetbal op de proppen

03-08-2015 21:17
1

Landskampioen AA Gent won vrijdagavond op eigen veld van Racing Genk met 1-0. Die wedstrijd had ook anders kunnen uitdraaien. Tornike Okriasjvili scoorde in de eerste helft voor de Limburgers, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een foute beslissing volgens analist Jan Mulder.

"De monotone muziek in de Ghelamco Arena werd bijna verstoord door een fraai doelpunt van Racing Genk. Gelukkig keurde de scheidsrechter het af. Buitenspel. Het was geen buitenspel. En indien wel, niet meer dan een halve centimeter", was de Nederlander teleurgesteld in Het Laatste Nieuws.

"Zelfs met een streep op het televisiescherm en een loep voor het oog was het niet te zien. Ik denk dat het een dead heat was tussen de teennagel en de strak getrokken lijn die de grens van het buitenspel aangeeft. Als Okriashvili ze die ochtend had geknipt, zou de assistent geen buitenspel hebben gevlagd."

"'De assistent had een vuiltje in zijn oog,' zei de commentator op mijn zender. Nee, commentator, de assistent is bang om na afloop op de televisie te moeten constateren dat hij een ongeldig doelpunt heeft goedgekeurd. Hij keurt liever een geldige goal af. Voetbal zonder buitenspelregel, wat zou het een verademing zijn."