Kan deze Amerikaanse international Lierse in eerste houden?
Duitse media meldt mogelijke transfer

Kan deze Amerikaanse international Lierse in eerste houden?

29-12-2014 22:50

Lierse SK zou werk maken van zijn eerste inkomende transfer. Volgens de Duitse pers is de Belgische rode lantaarn namelijk bezig met de komst van Amerikaans international Bobby Wood, momenteel uitkomend voor tweedeklasser 1860 München.

Bobby Wood is een Amerikaanse aanvaller die afkomstig uit Hawaï. Hij verhuisde op zijn twaalfde echter al naar California en trok op zijn veertiende naar Duitsland. Sinds 2007 is hij dus al aangesloten bij 1860 München. In totaal speelde hij al meer dan 100 wedstrijden in de Duitse tweede klasse, al beperkten die zich vaak vooral tot invalbeurten. Zijn beste seizoen kende hij twee seizoenen geleden toen hij zes basisplaatsen kreeg en drie keer wist te scoren. Momenteel staat 1860 München maar vlak boven de degradatieplaatsen.

Wood is ondanks zijn beperkte ervaring op topniveau wel al twee jaar een regelmatige klant in het Amerikaanse elftal. Een selectie voor het wereldkampioenschap liet hij nipt mis, maar de laatste interlands is hij wel steevast van de partij.